Društvo Najčitanije 

Počela masovna vakcinacija građana Kraljeva

U Kraljevu je počela masovna imunizacija građana koji žele da prime vakcinu protiv Covida 19. Vakcinacija se sprovodi u Novoj hali sportova u Ribnici svakog dana od 8 do 18 časova. Prvog dana masovne imunizacije vakcinu je primio i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

„Pozivam sve građane Kraljeva da se putem eUprave prijave za vakcinaciju. Mislim da svi građani i Kraljeva i Srbije treba da budu vakcinisani. Vakcina je civilizacijska tekovina. Vakcine su nas spasile od mnogih bolesti koje su se u prošlosti javljale. Iz tog razloga sam doneo odluku da se prijavim putem eUprave da i ja primim vakcinu“, rekao je dr Terzić, izrazivši očekivanje da će do kraja perioda vakcinacije biti vakcinisan veliki broj građana Kraljeva jer je interesovanje veliko.

hdr

Prednost pri vakcinaciji imaju građani koji su se prijavili putem eUprave ali vakcinu će primiti i građani koji dođu bez prijave. Dovoljno je samo da kod sebe imaju ličnu kartu. Kako je saopšteno, mogu da se vakcinišu i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu ili nisu zdravstveno osigurani.

Grad Kraljevo trenutno ima samo kinesku Sinofarm vakcinu. Načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Kraljevo Sonja Čelebić ističe da je 1.080 doza, kolko su dobili za danas, sasvim dovoljno, a da će tokom dana Zavod za javno zdravlje Kraljevo dobiti dodatne količine kojima će vakcinisati građane sutra i narednih dana.

hdr

 

Share

Povezani postovi