Društvo Najčitanije 

Mladi Kraljevčani uspešno završili besplatne kurseve

Mladi Kraljevčani imali su priliku ove godine da završe besplatne kurseve za šminkere, frizere, pedikire, manikire, knjigovodstvo, kurs računara i obuku za fizičko-tehničko obezbeđenje zahvaljujući projektu Kancelarije za mlade Grada Kraljeva i Akademije oksford. Svi polaznici kursa uspešno su položili završne ispite i uručeni su im sertifikati o završenoj obuci.

Cilj je stručno osposobljavanje mladih za željena zanimanja kako bi mogli da se zaposle kod drugih poslodavaca ili pokrenu sopstveni posao,” ističe Nikola Pantović, predsednik Kancelarije za mlade Grada Kraljeva i dodaje da je interesovanje bilo veliko tako da će i sledeće godine projekat biti nastavljen uz nešto drugačiji odabir kurseva koji će biti izabrani prema potrebama i predlozima mladih ljudi.

Nakon završene tromesečne obuke i položenog završnog ispita, sertifikate je dobio ukupno 41 polaznik kurseva. U njihovo ime organizatorima se zahvalila Milica Ivić koja ističe da im dodeljeni sertifikati garantuju uspešan ulazak u svet poslovnih i ostvarenih građana divnog grada Kraljeva.

Ovaj projekat finansirali su Ministarstvo sporta i omladine i Grad Kraljevo u ukupnom iznosu 3 170 000 dinara.

Share

Povezani postovi