Politika 

Prozivke i demanti opozicije i vlasti u Kraljevu

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić demantovao je izjave opozicionog političara Ivana Matovića da ima pet stanova.

Predrag Terzić ima samo jedan stan, stan u kome živi. Ivan Matović je nekoliko  puta govorio da imam pet stanova, jedan koji je prijavljen i još četiri nekakva druga stana. Ja pristajem da Ivanu Matoviću i Predragu Voštiniću poklonim ta četiri stana, po dva svakom od njih da se ne svađaju, ali lepo da dođu, da pokažu gde se nalaze ti stanovi, a ne više da lažu,” ističe Terzić.

On je na prozivke odgovorio istom merom i postavio pitanje odakle Ivanu Matoviću novi stan u ulici Zelena Gora i auto koji vredi trideset hiljada evra.

Kada je on dok je u opoziciji zaradio toliki novac pa šta bi tek uradio da je na vlasti? Ja sam siguran da bi on kada bi bio na vlasti imao ne pet stanova, već celu zgradu,” smatra Terzić.

Terzić je prokomentarisao i optužbe da je otac narodne poslanice Srpske napredne stranke Sandre Joković, promenio ime i prezime i na nameštenom konkursu dobio kuću.

Ja sam uveren da je sve urađeno po zakonu, ali sam rekao da se svaki papir još jednom pogleda i do tančina proveri jer mi je bilo sumnjivo da se na konkurs prijavi samo dvoje ljudi, pri čemu je jedna prijava nepotpuna. I naravno razgovaraćemo sa Sandrom Joković detaljno kako bi čuli i njenu stranu priče,” kaže Terzić.

Demantovao je i tvrdnje da je prilikom rekonstrukcije Atletskog stadiona u Kraljevu, koja je koštala 204 miliona dinara, ukradeno milion evra. 

Prilikom izvođenja radova postoji Nadzorni organ koji mora da potpiše svaku situaciju da bi tek onda nalog za plaćanje stigao kod gradonačelnika na potpis i dalje u Odeljenje za privredu i finansije koje izvršava uplatu izvođaču,” objašnjava Terzić i podseća da je zahvaljujući rekonstruisanom stadionu Grad Kraljevo prošle godine bio domaćin Prvenstvu Srbije za seniore i Balkanskom šampionatu za juniore i juniorke a ove godine Kraljevo je ugostilo preko 700 takmičara na Balkanskom atletskom šampionatu.

Terzić je podsetio i da su za vreme vladavine Srpske napredne stranke u Kraljevu izgrađene dve fabrike i veliki broj značajnih infrastrukturnih projekta, kao što su nova zgrada Zavoda za javno zdravlje, Osnovna škola Sveti Sava, 900 stanova za pripadnike službi bezbednosti, Paviljon na Goču itd. A trenutno se gradi deonica Moravskog koridora od Preljine do Adrana koja će biti završena do kraja naredne godine.

Share

Povezani postovi