Privreda 

Hotel “Zvezda” čeka novog kupca

7. marta 2017. godine u 11 časova, zakazana je prodaja HTP Fontane. Kako je predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović i najavljivao, dugo se radilo na rešavanju ovog krucijalnog pitanja za Vrnjačku Banju. Podsetimo, zainteresovani za kupovinu ovog preduzeća koje zauzima više od pola vrnjačkih smeštajnih kapaciteta, bili su MK grupa, Mona, Zepter…

Hotel „Zvezda“ ili prvobitno vila „ Orlovac“ koja je sagrađena pre Prvog svetskog rata, ukupne površine objekta 11 445 m2 postala je prepoznatljiva i autentična još po samoj izgradnji. U njoj su odsedale brojne poznate ličnosti sa domaće i međunarodne filmske, književne i muzičke scene.

Soba 121 uvek je bila rezervisana za glumačku legendu i Vrnjčanina po opredeljenju, Danila Batu Stojkovića. Decenijama je u hotelu „Zvezda“ bio pres centar Festivala filmskog scenarija, održavana je Berza banja, mnogi kongresi, savetovanja i igre. Kongresna dvorana hotela „Zvezda“, druga je po veličini u Srbiji, odmah posle Sava Centra u Beogradu. Krajem osamdesetih (1989), počela je izgradnja i Zvezde 2. Radovi su trajali dve godine, a onda je sve stalo. HTP „Zvezda“ je imala neuspešnu privatizaciju.

Sada se očekuje da se prodajom reši jedan od najvećih funkcionalnih problema Vrnjačke Banje. Upisani poverioci su i opština Vrnjačka Banja, po osnovu poreza i samodoprinosa u vrednosti od 200 miliona dinara i po osnovu boravišne takse oko 100 miliona dinara. Osim opštine, upisani poverilac je i JP „Beli Izvor“ koje potražuje oko 200 miliona dinara.

Hotel „Zvezda“ se nalazi na Promenadi u samom centru Vrnjačke Banje. Sadrži 200 ležaja u sobama, poluapartmanima i apartmanima, dva restorana (pansion sala i kristalna dvorana), aperitiv bar, menjačnicu, frizerski salon, kardio-internističku i zubnu ordinaciju, internet kutak, letnju terasu sa pogledom na promenadu, parking i sportski centar koji obuhvata teretanu, zatvoren bazen, saunu, kuglanu, stolove za stoni tenis i bilijar…

Izvor: www.vrnjackabanja.gov.rs

Share

Povezani postovi