Društvo 

Ćuprija dobija atletsku dvoranu

Ćuprija dobija atletsku dvoranu za evropska takmičenja. Radovi počinju u martu 2017, a u planu je i izgradnja čitavog atletskog kompleksa.

 

Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragana Zdravković i Aca Petrović proslavili su već odavno Ćupriju kao grad atletike, iako nisu imali atletske staze. Uspesi ovih sportista danas, jedan su od glavnih razloga zašto je odlučeno da se atletski kompleks gradi baš u tom gradu.

Kako eKapija saznaje, izgradnja atletske dvorane u Ćupriji počeće nakon Evropskog atletskog prvenstva u Beogradu (3. do 5. marta 2017. godine), a kada bude završena, takmičari će za titulu najboljeg na starom kontinentu moći da se nadmeću i u tom objektu. U Srbiji će to biti tek treća ovakva dvorana, adekvatna da, osim onih u Beogradu i Novom Sadu, organizuje turnire u čast “kraljice sportova”. U planu je i izgradnja čitavog atletskog kompleksa, ali je zasad izvesno da će stanovnici Ćuprije u 2017. dočekati samo atletsku dvoranu. Atletska dvorana biće izgrađena na pomoćnom fudbalskom stadionu, kaže za eKapiju član opštinskog veća Ćuprije zadužen za sport Vladimir Vasiljević.

– Sada radimo idejno rešenje dvorane, a već imamo gotov projekat za atletski stadion. Zajedno, oni će činiti atletski kompleks koji će nositi ime po Aleksandaru Petroviću. Dvorana će biti završena do kraja atletske sezone, dok izgradnja atletskog stadiona zavisi od finansijskih sredstava – kaže Vasiljević.

Opština Ćuprija je za izgradnju atletske dvorane opredelila 131 milion dinara iz budžeta, a očekuje se i pomoć od države i Atletskog saveza Srbije. Tartan podloga je već obezbeđena, pa će nakon završetka Evropskog prventsva u atletici staza iz Beogradske arene biti preneta u Ćupriju. Njena vrednost premašuje 3 mil EUR. Za budući izgled dvorane u Ćupriji zadužena je kompanija GR sport iz Sremske Mitrovice, koja je već uradila i idejno rešenje za stadion i projekat čitavog atletskog kompleksa. Kako bi sve to moglo da se realizuje, Vlada Srbije ustupila je prošle godine opštini Ćuprija, bez naknade, pravo svojine nad glavnim i pomoćnim fudbalskim stadionom Morava. Ugovor o prenosu prava svojine potpisali su direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić i predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Podsetimo, u prethodne dve godine u Srbiji je izgrađen i atletski stadion u Kruševcu, dok je u Smederevskoj Palanci uređena atletska staza na Gradskom stadionu. Ove godine se očekuje i otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru vrednog milion evra.

Izvor: www.ekapija.com

 

Share

Povezani postovi