Kultura 

Ministar kulture i informisanja posetio Kraljevo

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je u Kraljevu da ministarstvo ohrabruje kulturu govora, ali da situacija u vreme predsedničke kampanje nije idealna. On pojašnjava da Ministarstvo kulture i informisanja nema nadležnost da kontroliše kvalitet izražavanja u sadržajima političkog marketinga tokom kampanje.

“Ministarstvo na čijem sam čelu pokušava da  obeshrabri svaki vid govora mržnje, skaradnog izražavanja i zloupotrebe politike”, ističe Vukosavljević.

Govoreći o finansiranju medija, Vukosavljević je najavio da Ministarstvo planira da novu Medijsku strategiju predstavi javnosti do kraja juna ove godine. On je priznao da su, posle povlačenja države i lokalne samouprave iz medija, konkursi za projektno sufinansiranje medija jedini način za njihovo dodatno finansiranje, pored tržišnog, a tržište je surovo.

Prema njegovim rečima budžet Ministarstva kulture i informisanja ove godine povećan je na dve milijarde i 370 miliona dinara (0,68 odsto republičkog budžeta), od čega je najveći deo povećanja predviđen za investicije.

Pohvalio je kraljevačku lokalnu samoupravu koja je po hitnom postupku izdvojila sredstva za sanaciju poplavljenog pozorišta.

“Kraljevačko pozorište ima dugu tradiciju i važno je, zbog čega ćemo učiniti sve što je moguće da obezbedimo dodatna sredstva za renoviranje”, ističe Vukosavljević.

On je najavio i da će radovi na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, za koje je novac obezbeđen, biti završeni ove godine, a rekonstrukcija Narodnog muzeja Srbije u zimu 2018.

 

Share

Povezani postovi