Društvo 

Smiljan Trajković državni prvak u boksu

Kraljevčanin Smiljan Trajković, koji trenira za bokserski klub “Kragujevac”, po drugi put je postao državni prvak u boksu, u kategoriji poluvelter od 60 do 64 kg. On je na takmičenju u Valjevu, u konkurenciji jedanaest odlično pripremljenih takmičara, ostvario tri pobede i tako osvojio titulu.

” Spremao sam se dugo. Bilo je mnogo odricanja i skidanja kilograma. Drago mi je što sam u kategoriji mladih takmičara ostvario ovaj veliki uspeh, jer se od sledeće godine takmičim sa seniorima,” ističe Smiljan i dodaje “Treniram šest dana u nedelji, dva puta dnevno, ujutru trčim, a uveče imam treninge boksa koji su naporni. Učenik sam Mašinsko-tehničke škole u Kraljevu i direktor me je, kako bih se dobro pripremio, mesec dana pre takmičenja, oslobodio nastave, zbog čega sam mu zahvalan.”

Smiljan je najpre 2012. godine počeo da trenira kik boks i vrlo brzo postao državni prvak, a zatim je 2014. prešao na boks. Kako se u Kraljevu organizuje veoma malo boks mečeva, odlučio je da trenira u Kragujevcu, za istoimeni bokserski klub.

Planovi ovog mladog Kraljevčanina, koji do sada nije učestvovao na evropskim i svetskim takmičenjima, su da krajem godine predstavlja Srbiju na svetskom prvenstvu i ostvari što veći uspeh.

 

 

Share

Povezani postovi