Kultura 

Počinju “Joakimovi dani” u Kragujevcu

Povodom 6. maja (Đurđevdana), koji se u Kragujevcu obeležava i slavi kao Dan grada, u Knjaževsko-srpskom teatru će od 3. do 8. maja biti organizovana tradicionalna revija pozorišnih predstava u čast domaćih pisaca pod nazivom “Joakimovi dani”.

Ljubitelji dramske umetnosti imaće priliku da vide predstave koje su rađene po delima naših najznačajnijih dramskih pisaca (Nušić, Sterija i drugi), a koje izvode pozorišta iz Užica, Vranja, Sremske Mitrovice, Kragujevca i Beograda.

“I ovaj put u žiži je domaći dramski pisac kao osnova našeg dramskog života, koga publika najradije prepoznaje i voli,” poručuju iz Knjaževsko-srpskog teatra.

“Joakimove dane” u Kragujevcu otvorila je predstava “Narodni poslanik” u režiji Slavenka Saletovića, Narodnog pozorišta iz Užica.

U četvrtak, 4. maja, na repertoaru je “Javna ličnost” u izvođenju pozorišta “Dobrica Milutinović” iz Sremske Mitrovice, po tekstu Nebojše Romčevića, i u režiji Snežane Udicki, dok će pozorišna publika u petak, 5. maja, imati priliku da odgleda predstavu “Pomahnitali” u izvođenju umetničke produkcije “Ferzeng” Beograd, čiji tekst i režiju potpisuje Tanja Kecman.

U nedelju, 7. maja, ne repertoaru je predstava “Kir Janja” Knjaževsko-srpskog teatra, u režiji Dragane Varagić. “Joakimove dane”, 8. maja zatvoriće predstava “Ruža, uvela” pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, u režiji Milana Neškovića. Ova predstava je uvrštena u zvaničnu selekciju ovogodišnjeg Sterijinog pozorja. Sve predstave počinju u dvadeset časova.

Izvor: www.danas.rs

Share

Povezani postovi