Kultura 

Maj u Kraljevu u znaku koncerata

Besplatne karte za koncert Ace Lukasa u Kraljevu podeljene su u roku od 45 minuta nakon što je otvorena biletarnica u novoj sportskoj hali, gde ovaj poznati pevač nastupa u petak 19. maja od 20 časova. Nova hala u Kraljevu može da primi četiri hiljade posetilaca, a da bi se izbegle gužve, na dan koncerta biće otvorena od 17 časova.

Već sutradan, 20. maja od 21 čas, Kraljevčani imaju priliku da uživaju u koncertu Tropiko benda na autodromu Beranovac. Koncertom će biti završen prvi dan auto trka za Nagradu Kraljeva. Karte za trke i koncert koštaju 500 dinara i mogu se obezbediti putem telefonskog broja 069 690 695.

Ni nedelja 21. maj nije bez zanimljivih dešavanja. Turistička organizacija Kraljeva u srednjevekovnoj tvrđavi Maglič, dvadeset kilometara južno od Kraljeva, organizuje prvi “Maglič fest”. Festival, čiji cilj je da dočara duh srednjeg veka i predstavi lepote Magliča, trajaće od 12 do 18 časova. Organizovane su borbe vitezova, kazivanja o istorijatu Magliča, Svetom knezu Lazaru i društvu Beli orlovi, kao i nastupi ansambla Renesansa i grupa Runo, Heruvimi i Kosovski božuri. Glumci Kraljevačkog pozorišta biće obučeni u srednjevekovne odežde, služiće se vina i hrana karakteristična za taj period. Obezbeđen je i autobuski prevoz od gradskog keja u Kraljevu do Magliča, sa polaskom u 11 časova.

Nakon folka, popa i srednjevekovne muzike, sledi i rok koncert grupe Električni orgazam u subotu 27. maja od 22 časa na centralnom gradskom trgu. Koncert je deo Mini gitarijade koju u Kraljevu organizuje Kulturni centar Ribnica, u saradnji sa Zaječarskom gitarijadom. Pre koncerta, od 19 časova, biće organizovano takmičenje demo bendova iz Kraljeva i okolnih gradova. Najbolji demo bend učestvovaće u polufinalu 51. Zaječarske gitarijade koja počinje 29. juna i traje do 1. jula.

 

 

 

Share

Povezani postovi