Društvo 

Veselo splavarenje Ibrom

U 28. Veselom spustu učestvovalo je više hiljada splavara iz svih krajeva Srbije i inostranstva. Plovili su trasom dugom 25 kilometara, od srednjevekovnog grada Magliča, u klisuri Ibra, do Kraljeva, na zanimljivim improvizovanim plovilima.

Veselu regatu predvodio je kapetanski čamac u kom su pored gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, bili i  v.d. direktora “Koridora Srbije” i predsednik organizacionog odbora ovogodišnjeg Veselog spusta, Zoran Babić, kao i dr Andrej Fištravec, gradonačelnik, Kraljevu bratskog grada, Maribora.
Splavari su igrali, pevali i uživali u prirodi. Prvo odmorište imali su u Bogutovcu, a drugo, posle pet sati splavarenja, u Mataruškoj banji, gde ih je čekao tradicionalni splavarski pasulj. Tada su sunčano vreme počeli da menjaju oblaci pa su splavarenje do gradske plaže u Kraljevu nastavili samo najuporniji.

Veseli spust je i ove godine imao bogat prateći program. Nakon tradicionalne Kapetanske večeri, pred prepunim centralnim gradskim trgom u Kraljevu, veče pred Veseli spust, u subotu 1. jula, nastupio je popularni Lexington bend.

foto: G.Šljivić

Share

Povezani postovi