Društvo 

Pomoć iz Čikaga za četiri bolnice u Srbiji

Opšta bolnica “Studenica” u Kraljevu, jedna je od četiri zdravstvene ustanove u Srbiji, koje će dobiti medicinsku opremu iz Fondacije princeze Katarine Karađorđević.

Kako je navedeno u saopštenju Kraljevskog dvora, princ Aleksandar i princeza Katarina bili su gosti na humanitarnom događaju u Čikagu, na kom su prikupljana sredstva za podizanje svesti o potrebama globalne zdravstvene zaštite, kao i sredstva za isporuku medicinske opreme za zdravstvene radnike i pacijente u Srbiji.

Medicinsku opremu ukupne vrednosti 1.400.000 dolara, dobiće četiri bolnice u Srbiji, bolnica u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu i pomenuta bolnica u Kraljevu.

Humanitarno veče u Čikagu organizovao je C.U.R.E Projekat, a direktor tog projekta Daglas Džekson izrazio je zadovoljstvo što je uz pomoć princeze Katarine prikupljena donacija koja će pomoći zaštiti zdravlja u Srbiji.

Princeza Katarina je istakla da u Srbiji 40 bolnica pruža negu za oko devet miliona stanovnika.

“Pacijentima, porodicama i deci je potrebna pomoć da bi imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i nadu”, rekla je ona.

Projekat C.U.R.E. je međunarodna organizacija za pružanje pomoći, sa sedištem u Denveru. Od 1987. godine, ova organizacija prikupila je oko 550 miliona dolara u opremi i medicinskim programima za pomoć siromašnima u 134 zemlje sveta.

Share

Povezani postovi