Privreda 

Jagodinci ne plaćaju zakup tezgi

Na Gradskoj tržnici u Jagodini, najvećoj u Pomoravskom okrugu i centralnoj Srbiji, tezge na kojima prodaju, odlukom Skupštine grada, su besplatne za poljoprivrednike sa područja Jagodine, gledanje televizije je besplatno, a kafu plaćaju, kažu prodavači.

U drugim gradovima, mesečni zakup tezge ide do 15.000 dinara, trvde u Upravi pijace i dodaju da ima pijaca po Srbiji gde nemaju zasebne hale sa rashladnim vitrinama, već mleko i po ovako visokim temperaturama prodaju na običnoj tezgi.

Prodavci mleka i mlečnih proizvoda na Gradskoj tržnici, inače, imaju na raspolaganju veoma savremen prostor sa 27 rashladnih vitrina, televizorom, klima uređajima, zidnim satom… rečeno je Tanjugu u Upravi pijace.

Uz prodavce mleka i mlečnih proizvoda iz Jagodine u tom prostoru svoje proizvode prodaju i proizvođači iz susednih opština: Batočine, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, ali i iz Užica, Kraljeva i Kragujevca.

Poljoprivrednici u Jagodini su oslobođeni plaćanja poreza na zemljište i šume, a Skupština grada je u avgustu 2011. godine, kupila i poklonila poljoprivrednicima 210 visokomlečnih steonih junica.

Izvor: www.b92.rs

Share

Povezani postovi