Društvo 

Budžet po želji građana

Jedinstvena praksa u Srbiji – da se predstojeći poslovi, odnosno investicije koje će ući u opštinski budžet za narednu godinu, dogovaraju sa stanovnicima svih mesnih zajednica, nastavljena je i ove godine u Paraćinu.

Javne skupove u paraćinskim selima, kao i tokom prethodnih petnaestak godina, zakazuje predsednik opštine Saša Paunović. Svi skupovi se odvijaju po određenom scenariju za koji se ispostavilo da  daje dobre rezultate.

Paunović prvo podnosi izveštaj o tome šta je u konkretnoj mesnoj zajednici urađeno od onoga što je dogovoreno tokom prethodnog zbora. Potom najavljuje tekuće i buduće radove, a onda meštani daju primedbe i sugestije, ističu svoje prioritete… Sastancima na kojima predsednik razgovara sa građanima prisustvuju i predstavnici nadležnih javnih službi, koji odmah daju odgovore na postavljena pitanja.

Tokom narednih mesec ili dva, kako je najavljeno, zborovi će biti održani u sva 33 sela i u osam gradskih MZ, posle čega će se pristupiti kreiranju budžeta za 2018. godinu.

Paraćin inače važi za jednu od opština Srbije sa najbolje uređenom infrastrukturom u selima.

Izvor: novosti.rs

Share

Povezani postovi