Društvo 

Sneg u Studenici

Sneg koji se prvi put zabeleo 7. oktobra ove godine i dalje nanosi štetu meštanima Studenice i okolnih sela. Sneg je meštane omeo u pripremi drva za zimu, lomio je grane na voćkama i onemogućio stočare da svoja stada koja su bila na ispaši vrate kućama.

Meštani sela Savovo u blizini svojih kuća primetili su i otiske šapa medveda koga je prvi sneg verovatno naterao da krene u potragu za hranom.

Sneg se zabeleo i u okolini Ivanjice, na planinama Golija, Javor, zatim u višim predelima Prijepolja, na Zlatiboru, Zlataru i na Kopaoniku gde je visina snežnog pokrivača oko dvadeset centimetara. U dolini Lima sneg je pao i na 400 m nadmorske visine.

U najvećem broju ovih mesta prve snežne pahulje brzo su se otopile, a prema najavama meteorologa, narednih dana sneg neće padati ni na planinama. Do kraja nedelje nas očekuje stabilno, suvo i sunčano vreme, sa blagim porastom temperature, a tokom vikenda manji pad temperature. U ravnicama u Srbiji sneg se, kažu meteorolozi, sigurno neće zabeleti do kraja oktobra.

 

Share

Povezani postovi