Privreda 

Slovačka firma novi vlasnik “14. oktobra” u Kruševcu

Novi vlasnik kruševačkog „14. oktobra“, koji je u stečaju od januara 2016. godine, je slovačka kompanija „MSM grup“, članica „Čehoslovak grup“ u čijem su vlasništvu i svetski poznate firme „Tatra“ i „Avia“.

Predsednik i manjinski vlasnik „MSM grup“ Marijan Goga zahvalio je državi Srbiji na mogućnosti da kompanija na čijem je čelu investira u „14. oktobar“.

“Obećali smo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da ćemo obnoviti funkcionisanje preduzeća, obezbediti nove narudžbine, povećati broj radnih mesta i time proširiti dobro ime srpske industrije. Želim da u svim zemljama gde deluje „Čehoslovak grup“, industrija i ubuduće bude ona koja otvara radna mesta, generator poreskih prihoda i izvor nacionalnog bogatstva,” istakao je Goga.

Svečanosti na kojoj su novom vlasniku simbolično predati ključevi fabrike prisustvovali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar privrede Goran Knežević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavnici lokalne samouprave, ambasadori Česke i Slovačke, zaposleni u preduzeću “14. oktobar”, kao i brojni građani Kruševca i okolnih mesta.

Predstavnici novog vlasnika kompanije, koji je u „14. oktobru“ zatekao 130 radnika, najavili su da se u narednom periodu očekuje otvaranje još oko 150 radnih mesta.

Share

Povezani postovi