Društvo 

Milomir Glavčić Kraljevu daruje vrtić

Poznati donator i humanista, Kanađanin srpskog porekla, Milomir Glavčić, nakon milion evra za izgradnju mosta i pola miliona evra za kupovinu magnetne rezonance, Kraljevu je darivao još dvesta hiljada evra, za izgradnju vrtića u naselju Beranovac. Zbog sve veće želje i potrebe roditelja da svoju decu upisuju u vrtiće, i nedovoljnih smeštajnih kapaciteta postojećih, Kraljevu je novi vrtić odavno bio neophodan.

“Odlučili smo da vrtić bude izgrađen na Beranovcu jer imamo veliki broj dece u Kovanluku, na Beranovcu, Metikošima, Dragosinjcima, Jovcu i Kamenici koja gravitiraju ka ovom području. Pre dve godine tamo smo otvorili mešovitu grupu pri Predškolskoj ustanovi “Olga Jovičić Rita” koju pohađa tridesetoro dece, a prethodne godine smo otvorili još jednu mešovitu grupu. Na taj način ni izbliza nisu bile zadovoljene potrebe ovih mesta i neophodno je bilo otvoriti vrtić,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Izgradnja vrtića počeće do kraja ove nedelje. Izvođač radova je kraljevačko preduzeće “Tehnomag”, a rok za završetak radova je devedeset radnih dana. Grad Kraljevo obavezao se donatoru da će radove završiti što pre i da će na proleće vrtić početi da radi. Takođe, grad Kraljevo će obezbediti nedostajuća sredstva za izgradnju vrtića.

“285 000 evra košta izgradnja vrtića, a spoljno uređenje i opremanje vrtića 150 000 do 200 000 evra,” pojašnjava direktor Javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović i dodaje da je arhitektonsko rešenje vrtića dobro i praktično.

Ugovor o izgradnji vrtića danas su potpisali, u ime donatora, poznati kraljevački novinar, dopisnik lista “Politika” Miroljub Dugalić, i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

“Predložio sam da vrtić nosi naziv “Milomir” i on (donator) se složio,” ističe Miroljub Miša Dugalić i dodaje da bi grad ovom velikom humanisti i dobrotvoru trebao da se oduži tako što će pamtiti njegovo ime i delo. On je uputio predlog da jedna ulica u Kraljevu ponese ime Milomira Glavčića ili da grad iznađe neki drugi način da njegovo ime ostane upamćeno.

Projekat je sufinansiran iz budžeta grada Kraljeva.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Share

Povezani postovi