Privreda 

BK kompanija planira gradnju zgrada u Jagodini

Gradsko veće Jagodine donelo je odluku o izgradnji turističko-poslovnih i stambenih objekata ekstremne visine.Reč je o objektima višim od 15 spratova, koji će, kako se navodi u odluci, vizuelno ulepšati grad i biti simbol prepoznavanja.

U obrazloženju odluke, koju je potpisao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, stoji da je generalnim urbanističkim planom grada dozvoljena izgradnja takvih objekata, “a što je grad prepoznao kao objekte od posebnog značaj za svoj razvoj”.

“Izgradnjom takvih objekata stvoriće se mogućnosti za angažovanje izvođača radova sa teritorije grada Jagodine kao i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje u budućem objektu što će uticati da cena stambeno-poslovnog prostora po kvadratnom metro bude znatno niža od sadašnjih cena“, navodi se u obrazloženju.

Gradsko veće je utvrdilo i da doprinos za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju ovakvih objekata “bude 5.450 dinara po kvadratnom metru neto površine objekata, bez obzira na urbanistički blok i zonu u kojoj se nalazi lokacija”.

Kvadrat stambenog prostora u tim zgradama, kako je najavljeno, koštaće 499 evra.

O ovoj odluci Gradskog veća poslednju reč imaće odbornici Skupštine grada na sednici 25. oktobra.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je pre šest dana, na svečanoj sednici povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu, izjavio da će u martu naredne godine u Jagodini početi izgradnja dve stambene zgrade sa po 25 spratova sa bazenima i heliodromom.

Jagodina sada nema nijedan stambeni objekat veći od 10 spratova.

Izvor: bktvnews.com

Share

Povezani postovi