Privreda 

“Punta” u Kragujevcu menja Fiat “Primo”

Internešenel biznis Tajms objavio je da će kompanija FIAT lansirati uskoro naslednika modela FIAT punto, koji će nositi ime FIAT primo, a prema navodima tog medija, masovna proizvodnja za evropsko tržište će se obavljati u kragujevačkoj fabrici.

Kako prenosi IBT, dizajn Fijata punta je zastareo i fabrika nema nameru da pokrene još jednu generaciju tog modela. Ali, “Punto” ima naslednika i biće to model koji će nositi ime “primo”.
Prema navodima iz Fijata, kako prenosi ovaj medij, odluka o novom modelu biće saopštena u novembru, dok će se s proizvodnjom početi 2018.

Kako se navodi, “Primo” će se zasnivati na platformi Fiat X6H, koja se prodaje isključivo na brazilskom tržištu. Ali, navodno, “Primo” neće biti redizajn ili nova verzija Argoa, već će imati neka drugačija estetska rešenja. Kako se očekuje, “Primo” će biti kombinacija mladalačkog Argoa i Tipove zrelosti u dizajnu.

Moguće je da će imati isti model motora koji ima i Argo. Naime, Argo u Brazilu ima osnovni motor od 1,0 i 1,3 litra radne zapremine.
“Primo” bi trebalo da bude konkurencija Folksvagen Polu i Nisanu Mikra, a kao prednost u odnosu na njih ističu neke nove karakteristike i komfor, pouzdanost i bezbednost.

Model bi trebalo da se proizvodi u Kragujevcu, ali i u Indiji, prenosi ovaj portal.

Izvor: totalcar.rs

Share

Povezani postovi