Društvo 

Kruševac bez dočeka Nove godine

Posle niza godina, kako je saopšteno iz Gradske uprave, u Kruševcu neće biti organizovanog dočeka Nove, ali ni Srpske nove godine, a jedan od razloga je iznenadna smrt gradonačelnika Dragog Nestorovića, koji je sahranjen protekle sedmice.

Iako je Dan žalosti zvanično bio 1. decembar, još od 21. oktobra – kada je stigla vest o tragediji na Tajvanu – sadržaji u gradu su se prilagođavali situaciji, a lokalnim medijima je sugerisano da emituju primeren program. Preporuka je nedavno stigla i Veću samostalnih sindikata za grad Kruševac i više opština, odakle je kolegama u javnim preduzećima – kao organizatorima novogodišnjih zabava – savetovano da odustanu od fešti i novac usmere u humanitarne svrhe.

Inače, u gradu na Rasini se redovno polemisalo oko potrebe da se na Trgu kosovskih junaka priprema doček. Prošle godine je, tako, potpisivana i peticija kojom je traženo da novac predviđen za javno slavlje bude preusmeren Dečjem odeljenju Opšte bolnice. Kako je objašnjeno iz Gradske uprave, otkazivanje nije bilo izvodljivo ne samo zato što su sponzori bili uplatili novac, već i zbog ugovora sa većinom izvođača.

Izvor i foto: novosti.rs

Share

Povezani postovi