Društvo 

Vlada pomaže bivšim radnicima Fabrike vagona

Socijalno najugroženijim i najsiromašnijim Kraljevčanima uskoro će biti isplaćena jednokratna novčana pomoć u ukupnom iznosu od 24,8 miliona dinara, saopšteno je na današnjoj vanrednoj sednici Gradskog veća. Konkretno 840 građana čiji životni standard je veoma ugrožen dobiće po 29 550 dinara. Jednokratnu novčanu pomoć obezbedila je Vlada Srbije.

“Tokom ove godine veliki broj naših siromašnih sugrađana obraćao nam se sa zahtevom za jednokratnu pomoć. Uspeli smo da pomognemo jednom broju građana, ali je i dalje dosta onih kojima je pomoć neophodna. Zato smo se i obratili Vladi Srbije koja je obezbedila ova sredstva,” kaže gradonačelnik Terzić. “Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja i kraljevački Centar za socijalni rad formirali su spisak onih kojima će jednokratna pomoć biti isplaćena u što kraćem roku,” dodaje on.

Kako portal Infoplus nezvanično saznaje na spisku najugroženijih građana Kraljeva su zapravo bivši radnici Fabrike vagona u Kraljevu, kojima do danas nije isplaćeno više od trideset zarada. Predstavnici bivših radnika su nam potvrdili danas tu informaciju i kako saopštavaju isplata novca trebalo bi da počne u petak.

 

Share

Povezani postovi