Kultura 

Kragujevac bez koncerta u novogodišnjoj noći

Kragujevac neće organizovati novogodišnji koncert na gradskom trgu zbog „opravdano restriktivnog” budžeta ali će građani moći da dočekaju Novu godinu uz tradicionalni vatromet u ponoć, a bebama rođenim 1. januara biće uručeni pokloni, rečeno je agenciji Beta u Gradskoj upravi Kragujevca.

Član Gradskog veća za kulturu Miljan Bjeletić rekao je da su u susret pretprazničnom ambijentu Kragujevčani imali priliku da prisustvuju koncertima i sličnim kulturnim dešavanjima tokom decembra.

„Održan je novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra u Drugoj gimnaziji, a večeras će na zahtev publike, u sali Prve kragujevačke gimnazije biti repriziran koncert popularne i evergrin muzike ‘Lavirint u noći’ Gradskog kamernog orkestra ‘Šlezinger”, kazao je Bjeletić.

On je najavio da će 14. januara Muzički centar organizovati koncert kragujevačkih umetnika.

„Tih dana imaćemo i premijeru pozorišne predstave ‘Boing, Boing’ u koprodukciji sa kraljevačkim pozorištem”, rekao je Bjeletić.

U januaru će i Narodni muzej u Kragujevcu u saradnji sa Ministarstvom kulture organizovati reprezentativnu izložbu o vojvodi Radomiru Putniku u sklopu obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i 101. godine od smrti nekadašnjeg ministra vojnog i načelnika Štaba Vrhovne komande vojske Kraljevine Srbije.

Izvor: politika.rs

Share

Povezani postovi