Društvo 

Broj zaposlenih u javnom sektoru Kragujevca smanjen za 127

U skladu sa republičkom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, koja predviđa 3156 zaposlenih za grad Kragujevac, odlukom Skupštine grada utvrđen je maksimalan broj od 3132, koliko je sada zapošljeno u javnom sektoru.

Time je Grad Kragujevac završio sa sprovođenjem racionalizacije za 2017. godinu.

Ove godine otišlo je ukupno 127 zaposlenih, sporazumno ili uz stimulativnu otpremninu, koja je isplaćivana do 31. decembra 2017. godine.

Najviše je otišlo iz Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” 34-oro zaposlenih, Javnog stambenog preduzeća 18-oro, Centra za strna žita 16-oro, Čistoće desetoro, Gradske uprave tridesetoro.

Kriterijumi za odlazak zaposlenih iz javnog sektora su utvrđeni Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Sam Zakon o maksimalnom broju zaposlenih važi do kraja 2018. godine, kao i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

U ovoj godini očekuju se smernice iz Vlade Republike Srbije, nakon čega će Skupština grada Kragujevca doneti Odluku kako bi se krenulo sa trećim, novim krugom racionalizacije.

Uloga Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave je posrednička kada su u pitanju zahtevi koje opštine i gradovi upućuju Vladinoj komisiji.

Izvor: rtk.co.rs

Share

Povezani postovi