Društvo 

Sportsko rivalstvo Kraljeva i Čačka

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Coca-Cola organizuju u nedelju 23. septembra “Sportski izazov”, takmičenje gradova Kraljevo i Čačak u rekreativnom bavljenju sportom. Sportsko nadmetanje dva komšijska grada biće u novoj sportskoj hali u Kraljevu od 12 do 15 časova.

“Cilj je da jedan građanin u toku jednog dana provede bar 15 minuta baveći se sportskim aktivnostima i na taj način će svom gradu doneti jedan bod. Grad koji bude imao više bodova biće pobednik,” ističe pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za omladinu i sport Nikola Radević.

U sportskoj hali u Kraljevu biće postavljeni punktovi na kojima će biti prezentovani različiti sportovi Olimpijskog komiteta Srbije. Cilj je da, pre svega deca, ali i odrasli vide uživo kako izgledaju neki od manje popularnih sportova.

“Prisustvovaće više od tridest aktivnih klubova iz grada Kraljeva koji će da predstave i promovišu sebe,” potvrdio je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Srbije.

U sportskom rivalstvu dva grada olimpijski kapiten grada Kraljeva biće svetska prvakinja u tekvondu Vanja Stanković, a grada Čačka atletičar Mihajlo Dudaš.

Čačani su već pozvali svoje građane da učestvuju u ovom takmičenju u što većem broju kako bi pobedili Kraljevo, a isto to su danas uradili i predstavnici grada Kraljeva, koji očekuju da će ovaj Sportski izazov podržati dve do tri hiljade Kraljevčana.

 

Share

Povezani postovi