Najčitanije Politika 

Vukman Rakočević novi zamenik gradonačelnika Kraljeva

Dosadašnji šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje” u Skupštini grada Kraljeva, Vukman Rakočević, imenovan je na funkciju zamenika gradonačelnika grada Kraljeva. On na toj funkciji menja dosadašnju zamenicu gradonačelnika Kraljeva Maricu Mijajlović koja je iz privatnih razloga podnela ostavku.

Novi zamenik gradonačelnika Kraljeva izabran je tajnim glasanjem, glasovima 40 odbornika, u postupku glasanja koji je ponovljen nakon, kako je rečeno, uočenih nepravilnosti u načinu glasanja.

Vukman Rakočević funkciju zamenika gradonačelnika Kraljeva obavljao je  i ranije kao član političke partije G17 plus i deo vladajuće koalicije okupljene oko Demokratske stranke. U tom periodu obavljao je i funkcije pomoćnika gradonačelnika za omladinu i sport i pomoćnika gradonačelnika za rad i razvoj mesnih zajednica.

Predstavnici Srpske napredne stranke u Skupštini grada Kraljeva rekli su da je on u ovu stranku ušao čistog obraza, da se nikada nije materijalno okoristio baveći se politikom i da je uvek bio odgovoran u svom poslu. Glavna primedba opozicije bila je što na jednu od najvažnijih funkcija vladajuća partija postavlja bivši kadar G17 plusa, na šta je iz vladajućih redova rečeno da je i kod nas i u svetu uobičajeno da se ljudi nadgrađuju i menjaju svoja mišljenja i političke stavove.

Share

Povezani postovi