Društvo 

Božićna humanitarna akcija

Predsednici mesnih zajednica Beranovac, Metikoši i Ratina i gradonačelnik Kraljeva posetili su danas osam socijalno ugroženih porodica u ovim naseljima i uručili im humanitarne pakete.

“To su paketi namirnica koje su potrebne jednom domaćinstvu. Svake godine ćemo da organizujemo ovakvu akciju,” ističe Petar Šalinić, predsednik mesne zajednice Beranovac.

Paketi su pripremljeni zahvaljujući donaciji Maje Radovanović, vlasnice “Veroks junior” marketa u Jovcu, kao i pomoći gradonačelnika i još nekoliko privrednika.

“Dala sam prehrambenu robu, brašno, ulje, šećer…Koliko sam bila u mogućnosti,” ističe Maja Radovanović.

“Nadam se da ćemo uspeti da tradicionalno održavamo ovu vrstu humane delatnosti. Očekujem da nešto slično organizuju i druge mesne zajednice, a ja kao gradonačelnik i grad Kraljevo ćemo uvek podržati svaki vid humanosti prema našim građanima,” poručio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Jedna od porodica kojoj je ova božićna humanitarna akcija ulepšala život je porodica Kamidžorac. Majka Nada i njena ćerka Danijela koja ima poteškoće u razvoju, četrnaest godina žive u zgradi za socijalno stanovanje na Beranovcu. One su pored paketa namirnica dobile i televizor koji nisu imale.

“Za ovoliko godina u Kraljevu nisam doživela ovako nešto. Hvala svima, prezadovoljna sam,” ističe Nada.

Božićne pakete dobilo je i nekoliko staračkih domaćinstava, poput Vučkovića koji su izbegli sa Kosova i Metohije, a paket sa slatkišima dobili su i vojnici koji Božić provode radno, na dežurstvu u kasarni u Jovcu.

Share

Povezani postovi