Društvo 

Borba za natalitet

Tri mame iz Kraljeva koje su se porodile u danima Božića dobile su od grada Kraljeva poklon vaučere u vrednosti 15 000 dinara za kupovinu bebi opreme i kozmetike u Apotekarskoj ustanovi Kraljevo.

Vaučere je porodiljama u Opštoj bolnici “Studenica” uručio predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković.

“Meni je drago što smo danas uručili vaučer i dami iz Studenice, iz sela Dolac, koja je rodila trećeg sina. Vi znate kako ljudi tamo teško žive, ali njoj to nije bio problem da rodi i treće dete. Ja se nadam da će ona biti primer i ostalim mamama da krenu njenim putem,” rekao je Nenad Marković.

Direktor Opšte bolnice “Studenica” Zoran Mrvić ukazao je na potrebu da se u Kraljevu poveća natalitet.

“1220 porođaja je bilo u ovoj ustanovi prošle godine, a samo 873 majke su bile iz Kraljeva. Ostale porodilje su bile iz Vrnjačke Banje, Trstenika, Raške, Novog Pazara, pa čak i Bosne i Hercegovine. Sve što je manje od hiljadu je, za grad Kraljevo, malo,” istakao je on i izrazio nadu da će natalitet da se poveća zahvaljujući Vladinim populacionim merama i zahvaljujući promeni svesti supružnika, jer je životni standard počeo da raste, a uslovi za povećanje članova porodice su bolji.

Grad Kraljevo inače svake godine daruje majke koje su se porodile za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, pa je ovakva akcija već postala tradicija.

Share

Povezani postovi