Društvo 

Nakon bajkera pomoć šalje i Crveni krst Srbije

Nakon što su bajkeri iz nemačke poslali preko 30 kamiona humanitarne pomoći građanima Kraljeva, akciji se priključio i Crveni krst Srbije koji je danas uputio pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama na području Kraljeva, Lučana, Gornjeg Milanovca, Čačka i Trstenika, saopštila je ta organizacija.

Koordinaciju pomoći koja se sastoji od pet rezervoara za vodu od po 1.500 litara, 82 sušilice za unutrašnje zidove kuća i 260 bidona za vodu od 20 litara sprovodiće organizacije Crvenog krsta u ovim gradovima i opštinama, navodi se na fejsbuku te organizacije.

Kako se navodi, pet članova Nacionalnog tima za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Srbije sa dodatnom opremom upućeno je danas, kao dodatna podška u Lučane sa zadatkom da u narednim danima pomognu Crvenom krstu Lučani i opštinskom štabu za vanredne situacije u proceni potreba ugroženih lica i aktiviranju sušilica u domaćinstvima gde se ukaže potreba.

Od početka poplava, 3. juna 2019., Crveni krst Srbije i operativne organizacije Crvenog krsta u opštinama i gradovima distribuirale su više od 4.600 kg pomoći za 725 porodica ugoženih poplavama.

Izvor: kurir.rs

Share

Povezani postovi