Politika 

Naprednjaci protiv korišćenja vanredne situacije za sticanje političkih poena

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke dr Predrag Terzić istakao je danas da opozicija neopravdano kritikuje rad vlasti na otklanjanju posledica poplava koje su 3. juna pogodile Kraljevo. Naglasio je da su sva javna preduzeća, Odeljenje za vanredne situacije i druge organizacije, celokupno Gradsko veće, odbornici, članovi Saveta mesnih zajednica pa čak i omladina Srpske napredne stranke radili na zaštiti kuća i oranica a zatim i na otklanjanju posledica poplava, dok je većina opozicije, kako ističe, sedela u udobnim foteljama i kucala na tastaturama kritike upućene gradskoj i republičkoj vlasti.

“Postoje one političke partije koje su opozicija ne vlasti, nego opozicija svim građanima Kraljeva. Postoje ljudi koji koriste vanrednu situaciju za jeftine političke poene i koji nastoje da u svakoj situaciji dobiju glas više. Nama je cilj bio da pomognemo sugrađanima a ne da skupljamo političke glasove i to nam je cilj bio i kada smo bili opozicija i sada kada smo vlast koja će pomoći da se izgrade sva 23 mosta na teritoriji Kraljeva, da se obnove putevi i pomogne građanima čije su kuće poplavljene,” istakao je Terzić.

On je dodao i da mu nije jasno zašto opozicija od otvaranja aerodroma “Morava” pravi cirkus, kada je to važna investicija za Grad Kraljevo i čitav region. Za građane je to, kako ističe, mogućnost da posete druge gradove, a za poljoprivrednike i privrednike da izvezu svoje proizvode.

Terzić je podsetio da je opozicija kritikovala i otvaranje fabrika Leoni i Tai grupe, govoreći da će tamo plate biti dvadeset hiljada dinara, a plate će, kako naglašava, biti iznad republičkog proseka i to će omogućiti vrednim i obrazovanim ljudima da ostanu da žive i rade u Kraljevu, poručio je on.

Share

Povezani postovi