Društvo 

Spektakl na Beranovcu, i auto i moto trke u istom danu

Ovog vikenda, od 12. do 14. jula, na autodromu “Beranovac” nadomak Kraljeva, biće održano takmičenje u auto-moto trkama, “Nagrada Kraljeva 2019.”

Više od decenije, na poznatoj trkačkoj, vojnoj stazi “Beranovac” nisu vožene auto i moto trke u istom danu, tako da se od ovogodišnjeg šampionata, odnosno od Nagrade Kraljeva, očekuje pravi adrenalinski spektakl, s obzirom da će u istom danu na crtu izaći dvotočkaši i automobilisti.

Pripreme za trke počinju već u petak, proverom regularnosti vozila i verifikacijom. Na stazu će u subotu prvi izaći dvotočkaši, koji će voziti unutrašnji “mali krug”, dok će automobilisti voziti kvalifikacione treninge. Nedelja je rezervisana za još jednu, završnu trku motordžija, a automobilisti će voziti takozvani “dugački krug”.

Popularnost staze “Beranovac”, kako mnogi kažu, najbolje na Balkanu, datira još od prošlog veka, a s obzirom da je “Nagrada Kraljeva” medjunarodnog karaktera, i ove godine se očekuju gosti iz regiona. Spretnost, snagu i brzinu, ovog vikenda, pokazaće više od 70 učesnika, medju kojima će biti i vozači iz Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Nagrada Kraljeva se boduje za Nacionalne šampionate u auto moto sportu, tako da verujemo da će svi vozači dati svoj maksimum, da bi osvojili što veći broj bodova a i da bi publici pružili pravi užitak. Na ovogodišnjoj trci ulaz na stazu će biti besplatan za sve ljubitelje ovog adrenalinskog sporta, bilo da dolaze iz Kraljeva i okoline ili iz regiona.

Organizatori, Auto moto savez Srbije, SAKSS i Moto savez Srbije, pod pokroviteljstvom grada Kraljeva, su se ove godine potrudili da trka bude besprekorna, a samim tim što će nastupiti obe discipline, posetiocima je zagarantovan dobar provod uz brzinu i zvuk motora ili automobila.

Autor: Emilija Pavić

Share

Povezani postovi