Najčitanije Politika 

Kraljevo je veliko gradilište

Nakon otvaranja aerodroma “Morava” i prvih letova za Beč u decembru, u Kraljevu će uskoro biti završen još jedan izuzetno važan infrastrukturni projekat, Moravski koridor.

“Ubrzano se radi na eksproprijaciji zemljišta u Obrvi, Miločaju i Adranima. Taj posao moramo da završimo do aprila meseca ove godine kako bi za godinu dana počeli gradnju Moravskog koridora od Preljine do Adrana. Već 2023. Kraljevčani će autoputem, za manje od sat ipo vremena da stignu do Beograda,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ovi infrastrukturni projekti trebalo bi da doprinesu otvaranju novih fabrika, razvoju turizma i još većem privrednom razvoju regiona. U Kraljevu je u neuspelim privatizacijama bez posla ostalo 16 700 radnika, a nezaposlenost je smanjena otvaranjem nemačke fabrike kablova “Leoni” i turske konfekcije “Tay”.

“U Leoniju do 2023. radiće pet hiljada ljudi, u Tay grupi dve i po hiljade radnika. Trenutno u Leoniju radi 800 radnika, a u Tay grupi 580, i nastavljaju se zapošljavanja,” ističe Terzić i dodaje: “Šta je naš cilj? Da mladi ostanu da žive i rade u Kraljevu, da dobiju šansu u ovom gradu, da ovde stvaraju porodice, da se ovde rađaju deca i da više nemamo situaciju da nam se od popisa do popisa smanjuje broj stanovnika, već da održimo ovaj broj i da nam dolaze i ljudi iz drugih gradova.”

Terzić ističe i da je Kraljevo jedno veliko gradilište. U aprilu će biti završene četiri zgrade sa 366 stanova u Dositejevoj ulici, zidaju se i stanovi za bezbednosne službe, a sa prvim danima građevinske sezone počeće i završni radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje. Planiran je i nastavak gradnje zatvorenog bazena.

“Razgovarali smo sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, izgradnja zatvorenog bazena je planirana u okviru velikog nacionalnog projekta Srbija 2020-2025. i mi smo kao grad spremni da obezbedimo 240 miliona dinara kao naše učešće u ovoj izgradnji, a ukupna vrednost projekta je 845 miliona dinara. Ako deca u Beogradu imaju deset bazena, valjda i deca u Kraljevu mogu da imaju jedan. To je dobro i za zdravlje dece i za starije građane koji žele da se rekreiraju,” smatra Terzić.

Share

Povezani postovi