Društvo 

Hvala mladim volonterima

Nisu sve posledice pandemije korona virusa negativne. Zahvaljujući pandemiji ljudi više vremena provode sa svojom porodicom i više brinu o zdravlju a pozitivan efekat je i porast broja volontera, naročito mladih, koji su spremni da bez ikakve nadoknade pomažu svojim sugrađanima. 

Od decembra 2020. godine, kada je otvoren Kovid kol-centar u kraljevačkoj Medicinskoj školi, oko 200 učenika trećeg i četvrtog razreda Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, kao i nekoliko profesora, pružili su nesebičnu pomoć Gradu i epidemiolozima obavljajući poslove u kol-centru. Kraljevački srednjoškolci su, putem pet telefonskih linija, razgovarali sa građanima koji su u izolaciji, prikupljali i unosili podatke u sistem, pružali im pomoć u pribavljanju odgovarajuće dokumentacije za regulisanje obaveza na  poslu i sl. Te poslove obavljaju i sada.

Da njihov rad nije prošao nezapaženo potvrdio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji im je, u ime grada, obezbedio zahvalnice. Zahvalnice je učenicima u Kraljevačkom pozorištu uručio zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević, a pozorište im je nakon toga poklonilo jedno izvođenje predstave.

Gradonačelnik je istakao da su obavljajući posao evidentiranja kontakata mladi Kraljevčani, koji su bili tu za svoje sugrađane čak i u dane vikenda, bili važna karika u procesu sprečavanja daljeg širenja epidemije.

Mladim volonterima zahvalio se i rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Zdravko Maksimović naglasivši da su oni uspešno savladali kratku obuku za rad u kol-centru nakon čega su bili od velike pomoći Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu koji je bio preopterećen poslom i dodao da je velika čast imati takve mlade ljude za sugrađane.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Share

Povezani postovi