Društvo Najčitanije 

Kraljevačka toplana spremna za početak grejne sezone

Javno energetsko preduzeće Toplana Kraljevo spremno je za početak grejne sezone koja zvanično počinje 15. oktobra, pod uslovom da je temperatura tri dana za redom ispod 12 stepeni. Direktor kraljevačke toplane Aleksandar Nestorović rekao je da je to preduzeće obezbedilo neophodne energente i da može da uključi grejanje 15. oktobra ako se steknu temperaturni uslovi.

Obezbedili smo energente, koristimo gas, ali i mazut kao alternativno gorivo. Od pet kotlova dva mogu u slučaju nestašice gasa da koriste mazut, a tri ne mogu“, rekao je Nestorović.

Istako je da temperatura za sada ne pada ispod 12 stepeni, a da je moguće da će se produžiti Miholjsko leto što će pomeriti početak grejne sezone za 11.000 korisnika ove komunalne usluge.
Ako se nastavi toplo vreme nećemo puštati grejanje, ali ako temperatura padne početak grejanja se neće odlagati. Pokušavamo da se ponašamo ekonomično u ovoj enregetskoj krizi, ali nikako na štetu komoditeta građana“, rekao je Nestorović.
Dodao je da je prema uputstvima Ministarstva rudaratsva i energetike preporučena temperatura u stanovima i drugim prostorima 20 plus-minus jedan stepen Celzijusa.
Toplana je, kako je rekao tražila i dobila saglasnost za povećanje cena grejanja za 18 odsto što je u odnosu na povećanje cena energenata minimalno jer se vodi računa i o standardu građana.

Izvor: 021.rs

Share

Povezani postovi