Društvo 

Pitanja Koridorima Srbije

Iako smo još 24. juna ove godine poslali pitanja o radovima na izgradnji Moravskog koridora na teritoriji Grada Kraljeva i dobili usmeno obećanje da će nam odgovori biti poslati na mejl, do danas odgovore nismo dobili. Koridorima Srbije postavili smo sledeća pitanja:


1. Da li radovi na deonici Moravskog koridora koja prolazi kroz teritoriju Grada Kraljeva napreduju očekivanim tempom? U kojoj fazi su radovi? Šta se trenutno gradi?

2. Da li postoji potreba za zapošljavanjem radnika i kojih profila? Da li prednost pri zapošljavanju imaju meštani naselja kroz koja Moravski koridor prolazi?

3. Da li je počela gradnja kampa za radnike u naselju Adrani i u kojoj je fazi? Koliko radnika će biti smešteno u kampu?

4. Koje mere za zaštitu životne sredine preduzimate pri obavljanju radova?

5. U Adranima postoji veliko pozajmište peska gde su nekada veoma plodne njive pretvorene u jezero. Da li će se i kada pozajmište vratiti u prvobitno stanje?

6. Da li je obaveza izvođača radova da izvrši i obnovu autohtone vegetacije na parcelama gde su izvođeni radovi, uključujući i pošumljavanje na mestima gde je posečeno drveće?

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi