Društvo Najčitanije 

Novogodišnje poruke obradovale Kraljevčane

Naši mladi sugrađani iz Predškolske ustanove Olga Jovičić Rita i iz osnovnih škola “Čibukovački partizani”, “Braća Vilotijević” i “Olga Milutinović” delili su slučajnim prolaznicima na centralnom gradskom trgu u Kraljevu novogodišnje poruke i mnogima izmamili osmeh na lice.

Akcija nosi slogan “Obraduj me porukom” i deo je projekta “Od igre do knjige” koji su podržali Grad Kraljevo i Školska uprava Kraljevo. Mališani su sami napravili čestitke koje su pune lepih želja, poruka i pozitivne energije, u skladu sa predstojećim praznicima,” ističe Ljiljana Živković, master vaspitač iz Predškolske ustanove Olga Jovičić Rita.

Da su poruke zaista kreativne, originalne i pozitivne, uverili su se i prisutni novinari koji su takođe dobili lepo ukrašene papiriće sa ispisanim porukama…

Projekat “Od igre do knjige” jedan je od projekata koje uspešno realizuje udruženje “Partnerski za obrazovanje” Kraljevo a čiji članovi su vaspitači i deca Predškolske ustanove Olga Jovičić Rita i klubovi roditelja i nastavnika tri pomenute škole. Pre tri godine ovo udruženje je pokrenulo i pilot projekat “Tranzicija iz predškolske ustanove u osnovnu školu” u koji su pored Kraljeva bila uključena još dva grada, a rezultati projekta ušli su u nove programske osnove Godine uzleta i sprovode se u predškolskim ustanovama širom naše zemlje.

“U okviru omladinske politike i brige o mladima, što bi trebalo da bude najvažnije u jednom društvu, Grad Kraljevo već neko vreme prepoznaje značaj aktivnosti asocijacije roditelja i nastavnika, pre svega kada je reč o tranziciji iz predškolskog u školski sistem, što je prilično šokantno za naše najmlađe sugrađane. Grad Kraljevo će i ubuduće da podržava projekte kojima je cilj da olakšaju početak osnovnog obrazovanja,”
ističe Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva i dodaje da je Grad Kraljevo podržao i ovu lepu današnju akciju.

Udruženje “Partnerski za obrazovanje” Kraljevo osnovano je 2017. godine u okviru Nacionalne asocijacije prosvetnih radnika Srbije i osim u Kraljevu postoji u još dvanaest gradova Srbije.

Share

Povezani postovi