Društvo 

Ministar Selaković najavio ulaganja u Gerontološki centar u Mataruškoj Banji


„I te kako sam zadovoljan i ponosan činjenicom da je Grad Kraljevo u prethodnih šest godina gotovo utrostručio svoj budžet, što je na radost svih onih koji rade u sistemu socijalne zaštite i onih koji su njegovi korisnici“, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, naglasivši da Kraljevo izdvaja oko 4,5 odsto budžeta za socijalnu zaštitu.

Selaković je Kraljevo posetio sa državnim sekretarom Krstom Janjuševićem i pomoćnikom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević. On je poručio da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u ovoj godini naročitu pažnju posvetiti obezbeđivanju boljih uslova za život najstarijih građana koji su smešteni u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji. Za tu namenu će iz republičkog budžeta u ovoj godini biti izdvojeno 29.000.000 dinara za nabavku opreme i sprovođenje radova u Gerontološkom centru.

Ministar Selaković i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, obišli su i adaptirane prostorije Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije – Kraljevo, gde su sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom – Udruženja obolelih od multiple skleroze, Osnovne organizacije gluvih i nagluvih, Društva za pomoć MNRO, Međuopštinske organizacije slepih, Kraljevačkog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Udruženja paraplegičara Raškog okruga, Društva za cerebralnu i dečju paralizu, Društva za borbu protiv šećerne bolesti, Udruženja distrofičara i Udruženja osoba sa invaliditetom „CARPE DIEM – ISKORISTI DAN“, razgovarali o njihovim problemima i mogućim rešenjima.

„Ministri u Vladi Repulike Srbije pripremaju pravna akta, rešavaju probleme na republičkom nivou, ali ukoliko želite da vidite kako funkcioniše život, treba da dođete u lokalne samouprave i razgovarate sa onim ljudima na koje se odnose propisi koje usvajamo. Zbog toga pohvaljujem tim ministra Selakovića“,
poručio je Terzić.

Poseta Kraljevu ministra Selakovića je obuhvatila i podelu paketića deci iz porodica koje su članovi Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva, Udruženja učesnika rata 1991-1999, Udruženja porodica palih boraca i Udruženja građana „Pokret srce heroja“. Mališanima su, u prisustvu roditelja, ministar i gradonačelnik, sa saradnicima, uručili pakete.

Share

Povezani postovi