Turizam 

Veseli spust u nedelju 16. jula

Ovogodišnji trideset četvrti Veseli spust, tradicionalno splavarenje Ibrom od srednjevekovne tvrđave Maglič do Kraljeva, najavljen je za nedelju 16. jul, a kao i prošle godine prethodi mu bogat sedmodnevni kulturni program.

Svi treba da se potrudimo da na najbolji mogući način predstavimo svoj grad, još bolje nego prošle godine, kako bismo naredne dobili i generalnog sponzora. Iz velikih kompanija ima interesovanja za to, jer Kraljevo je prošle godine Nedeljom „Veselog spusta“ prestiglo mnoga turistička dešavanja u Srbiji. U tome imamo pomoć i Turističkog saveza Srbije, koji nas je predstavio svim značajnijim kompanijama u našoj zemlji“, kaže Aleksandar Erac, predsednik organizacionog odbora Veselog spusta, i dodaje da je veoma važno da i mediji pomognu promociji ove manifestacije.

Ovogodišni Dani Veselog spusta, kako je najavljeno, počinju 10. jula bogatim i raznovrsnim programom za najmlađe na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, nakon čega nastupa popularni bend Crvena jabuka. U utorak 11. jula, takođe na centralnom gradskom trgu, biće rege veče u kome nastupaju Del Arno bend, Kojot iz Eyesburn-a i Dečja radost. Sreda, 12. jul, počinje dobrovoljnim davanjem krvi u organizaciji Crvenog krsta Kraljevo, a uveče je na Trgu koncert Dece loših muzičara. U četvrtak nastupa bend Orthodox Celts, a u petak 14. jula jedan od naših najpopularnijih rok bendova – Partibrejkersi. Od utorka do petka biće organizovan i Festival zanatskog piva, koji je prošle godine privukao dosta pažnje.

U finalu Nedelje Veselog spusta, u subotu, 15. jula, na Trgu srpskih ratnika, od 21.00 čas, biće koncert Ane Bekute. Pre koncerta, u saradnji sa Sportskim centrom „Ibar“ i Sportskim savezom Kraljeva, biće organizovane Sportske igre na vodi i sportska dešavanja na Trgu. Posle koncerta Bekute sledi tradicionalna, u Srbiji poznata, Jager žurka. 

“U nedelju, 16. jula, očekuje nas „Veseli spust“, koji će krenuti u 10.00 časova podno srednjovekovne tvrđave Maglič. Uveče će na trgu u centru grada nastupiti Rada Manojlović. U nedelju ćemo organizovati i „Srebrni kazan“, našu tradicionalnu manifestaciju, tako da će svi učesnici „Veselog spusta“, ali i ljubitelji i posmatrači, moći da dođu u Matarušku Banju i posluže se besplatnim pasuljem“, ističe direktorka TO Kraljevo, Ana Mirosavljević. 

Prema rečima Filipa Bukare, predsednika Kajak kluba „Ibar“ Kraljevo, koji je jedan od osnivača Veselog spusta, Kajak klub će, između ostalog, i ove godine dati svoju kompletnu infrastrukturu, Sportski centar Maglič, gde će biti kamp za ljubitelje splavarenja, pripremiće zabavni program i kompletno će obezbeđivati stazu spusta.

Organizatori Veselog spusta pozivaju ljubitelje splavarenja i raftinga da pripreme svoja plovila i dođu u Kraljevo gde ih pored zabave na brzom Ibru očekuju i pomenuti koncerti i druga sportsko-rekreativna dešavanja.

Share

Povezani postovi