Društvo 

Sportski rekviziti za bolju nastavu fizičkog vaspitanja


Savez za školski sport je pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta donirao Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Kraljevu dva rukometna gola, dve košarkaške table i veliki broj lopti za košarku, odbojku i rukomet. Donacija je rezultat dugogodišnje saradnje Saveza za školski sport sa Sportskim savezom Grada Kraljeva, Školskom upravom i Gradskom upravom Kraljeva.

Verujem da će ovi sportski rekviziti veoma značiti deci iz ove kraljevačke osnovne škole,” rekao je predsednik Privremenog organa Grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković” Dragana Lazović ističe da je radost dece zbog ove donacije očigledna i da je to samo jedan od projekata koji je realizovan zahvaljujući sinhronizovanoj saradnji lokalne uprave, resornog ministarstva, republike i rukovodioca Školske uprave. 

Osim digitalne sportske opreme, veoma nam je važna i obnova podnih obloga u učionicama u vrednosti 5,4 miliona dinara u ovoj školskoj godini, gde su nakon 65 godina rekonstruisani podovi u našoj ustanovi i tako poboljšani ne samo estetski već i zdravstveni uslovi rada,” dodala je direktorka.

Ona je istakla da će donacija sportskih rekvizita unaprediti ne samo nastavu fizičkog i školskog vaspitanja, već i vannastavne aktivnosti, što će pospešiti i učešće učenika ove škole u svim nivoima takmičenja. 

Share

Povezani postovi