Kultura 

U Kraljevu otvorena regionalna knjižara Službeni glasnik

Knjižara Službeni glasnik danas je otvorena na novoj adresi u Kraljevu, u Omladinskoj ulici br. 28. Knjižaru su svečano otvorili direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević i predsednik Privremenog organa Grada Kraljeva Predrag Terzić.

Sada su mnoge edicije koje su bile dostupne samo u većim gradovima, dostupne i čitaocima u Kraljevu. Pored velikog broja izdavačkih kuća koje izdaju knjige koje imaju isključivo komercijalnu upotrebu, i ne bi izdali nijedno delo koje ne mogu da prodaju u velikom tiražu, Službeni glasnik čuva našu kulturu i tradiciju i izdaje kapitalna dela srpske istorije i književnosti,” ističe Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa Grada Kraljeva i izražava zadovoljstvo što su sada takva dela dostupna i čitaocima u Kraljevu i Raškom okrugu.

Ovo nije samo preseljenje iz objekta koji je u našem vlasništvu i treba da se renovira, to je i briga o radnicima. Glasnik sada radi regionalne knjižare i ova knjižara u Kraljevu je sada jedna od njih. Imamo ovde veliki magacin i snabdevaćemo odavde druge manje knjižare u regionu. Ove godine smo otvorili pet takvih regionalnih knjižara u Srbiji, a sledeće godine ćemo još sedam,” poručuje Mladen Šarčević, direktor Službenog glasnika.

Šarčević ističe da je Službeni glasnik ove godine uveo mnoge nove projekte na kojima se radi. Nabavljene su najnovije mašine iz Hajdenberga, formira se Centar za digitalizaciju, u objektu u Ulici kralja Milutina u toku je pokušaj formiranja Leksikografskog zavoda koji Srbija nije imala nikada. 

“U susret svemu tome planirali smo i objavu novih kapitalnih dela za sledeću godinu kao što je Veliki geografski atlas Srbije i ogroman Leksikon arheoloških nalazišta Srbije. Razmišljamo i o integraciji Zavoda za udžbenike u Službeni glasnik. Mnogo toga ćemo da radimo i za srednje stručne škole, pripremili smo i postere srpskih velikana… Ovde u Kraljevu ćemo da radimo i specifične obuke, posebno za niže razrede osnovne škole i predškolce. Radićemo obuke i literaturu za vaspitače o Montesori programu vaspitanja dece itd,” dodaje Šarčević.

Nova Glasnikova knjižara u Kraljevu, osim što je prostranija, razlikuje se od prethodne i po modernije uređenom enterijeru koji je osmišljen sa ciljem da svakom posetiocu pruži prijatniji i potpuni ugođaj u susretu sa knjigama.

Share

Povezani postovi