Društvo Najčitanije 

Novogodišnji paketići obradovali najmlađe Kraljevčane


U susret predstojećim praznicima dve stotine mališana, slučajnih prolaznika, dobilo je danas novogodišnje paketiće na centralnom gradskom trgu u Kraljevu, dar udruženja “Darovi Kraljeva”.

Naše udruženje postoji tek mesec dana, najmlađe smo udruženje u Kraljevu a verovatno i u Srbiji. Organizovali smo danas ovu humanitarnu akciju sa našim volonterima, koji su rešili da nam pomognu, da deci, slučajnim prolaznicima, podelimo paketiće i ulepšamo im novogodišnje praznike,” kaže Bojana Arsić, predsednica udruženja “Darovi Kraljeva”.

Pored podele paketića i balona koji su veoma obradovali male Kraljevčane, ovo udruženje organizovalo je i dvočasovni zabavni program za najmlađe. Mališani su se fotografisali sa Deda Mrazom, slušali muziku i igrali sa maskotama poznatih crtanih junaka, a mnogi su i strpljivo čekali svoj red za popularno oslikavanje lica.

Ovo je prva akcija koju organizujemo a naredna će biti za Božić kada planiramo da obradujemo jednu porodicu koja je socijalno ugrožena, da im obezbedimo osnovne stvari za život, da i oni praznike provedu lepo, u miru i onako kako treba,” ističe Bojana.

Udruženje “Darovi Kraljeva” čine Kraljevčani koji su i ranije individualno i spontano, u granicama svojih mogućnosti, pružali različite vidove pomoći pojedincima, porodicama i ustanovama. Udružili su se, kako ističu, radi organizovanijeg i uspešnijeg delovanja u oblasti humanitarnog rada i pomoći socijalno ugroženim stanovnicima Kraljeva i Raškog okruga.

Share

Povezani postovi