Društvo 

Nova Godina počela sa devojčicama


Gradonačelnik Kraljeva uručio je u Porodilištu darove Grada za prve tri bebe rođene u Novoj godini. Sva tri nova stanovnika Kraljeva koji su prvi došli na svet ove godine su devojčice. Osoblje Porodilišta je njihovim mamama, koje zbog epidemiološke situacije nisu mogle ličn da prime poklone, uručilo bukete cveća i poklon-čestitke sa po 15.000 dinara za kupovinu potrepština za bebe u objektima Apotekarske ustanove Kraljevo na teritoriji Grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška, koje roditelji mogu iskoristiti do kraja februara ove godine.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ Zoran Mrvić je porodicama novorođenih beba poželeo sreću i zdravlje u Novoj godini, a za iduću godinu još više beba. Prema njegovim rečima, u toku prošle godine u Porodilištu Opšte bolnice „Studenica“ bila su 1.204 porođaja, a iz našeg grada porodilo se 1.140 žena.

Darove Grada Kraljeva dobile su i prve tri bebe rođene na hrišćanski praznik Božić, jedan dečak i dve devojčice.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je roditeljima dečaka i devojčice koji su obradovali svoje roditelje na najradosniji hrišćanski praznik – kada je rođen Bogomladenac Hrist, i devojčice rođene drugog dana ovog velikog praznika – na Sabor Presvete Bogorodice, čestitao na „božićnim prinovama“ poželevši im da ih potomci nastave da raduju kao što su to svojim rođenjem na Božić učinili.

Grad Kraljevo, pored novogodišnjeg i božićnog darivanja primenjuje i druge mere za povećanje nataliteta na svojoj teritoriji. U skladu sa ispunjenim uslovima propisanim odlukama, Grad, između ostalog, obezbeđuje jednokratnu novčanu naknadu majkama prvorođenog deteta, kao i novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama, jednokratnu novčanu pomoć porodicama sa više dece, omogućava subvencionisanu cenu komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece, obezbeđuje sredstva za naknadu dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima odnosno subvencioniše privredne subjekte sa svoje teritorije da za decu predškolskog uzrasta njihovih zaposlenih obezbede „svoj“ vrtić, takođe, pomaže parovima da dobiju potomstvo omogućavajući naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u Republici Srbiji ali i inostranstvu.

Share

Povezani postovi