Društvo Najčitanije 

Poraslo interesovanje mladih za vakcinaciju

Uvođenje covid propusnica u ugostiteljske objekte je mera koja daje očekivane rezultate, broj zaraženih korona virusom je u opadanju a sve više mladih se odlučuje za vakcinaciju. U Kraljevu se, već dva meseca, svakoga dana prosečno vakciniše od 300 do 500 građana, među kojima je onih koji primaju prvu dozu između pedeset i sto.

Prema rečima Radoice Kočovića, člana Gradskog veća Grada Kraljeva zaduženog za imunizaciju građana, nakon uvođenja covid propusnica povećano je interesovanje mladih za vakcinaciju.

Statistika pokazuje da su se Kraljevčani najviše odlučivali za Sinopharm vakcinu, zatim Phizer i u nešto manjoj meri za Sputnjik, Astra zeneku i Modernu.

Zaključno sa 19. decembrom ove godine, prvu dozu vakcine u Kraljevu primilo je 53615 građana, drugu 52261 i treću 29540 građana.

Vakcinacija građana nastavlja se i dalje na punktu u novoj Hali sportova u Kraljevu od 9 do 17 časova, kao i u dvanaest seoskih ambulanti gde građani mogu da prime Sinopharm vakcinu, budući da ona ne zahteva čuvanje u posebnim frižiderima. Takođe, služba kućne patronaže obavlja vakcinaciju nepokretnih građana, a novina je i da od prvog decembra svi strani državljani bez obzira iz koje države dolaze imaju mogućnost vakcinacije na punktovima u Srbiji vakcinom po izboru.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi