Čekaju završetak zgrade

Za završetak radova na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu potrebno je još oko sto miliona dinara. Ukoliko Ministarstvo zdravlja obezbedi novac radovi će početi ove godine.

Radnici Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu šest godina rade u skučenom prostoru gde zbog loših uslova jedva uspevaju da dobiju licencu za obavljanje svoje delatnosti. Otkako je zgrada Zavoda za javno zdravlje teško oštećena u zemljotresu 2010. godine, a zatim i srušena, više puta su se selili u slobodne prostorije Veterinarskog instituta, Opšte bolnice “Studenica” i Doma zdravlja Kraljevo gde danas rade u malom prostoru iznad dečje poliklinike.
Izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravlje počela je 2011. godine, na mestu porušene zgrade, a zaustavljena tri godine kasnije nakon što je završeno dve trećine radova.

” Radovi su bili zaustavljeni jer su Ministarstvo privrede i Ministarstvo zdravlja ugasili kreditne linije prema Evropskoj investicionoj banci. Tri godine smo pokušavali da pronađemo modalitet finansiranja i sada smo u pregovorima sa Ministarstvom zdravlja koje bi deo svog novca za infrastrukturne projekte trebalo da nam prebaci u tranšama. Potrebno je još najviše sto miliona dinara da završimo zgradu i nadam se da ćemo radove početi ove godine, a da ćemo se useliti 2018. godine,” ističe direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu Aleksandar Macan.

Završni radovi bi trebalo da traju šest do osam meseci i podrazumevaju unutrašnje molerske radove, klimatizaciju i radove na izolaciji i fasadi zgrade. Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje trenutno rade na prostoru od 700 kvadratnih metara a po završetku nove zgrade imaće na raspolaganju 2 000 kvadratnih metara korisne površine.

Izvor:www.katv.rs

Share

Povezani postovi