Društvo Turizam 

Kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji

 Po završetku Evropskog prvenstva u vaterpolu početkom prošle godine iz beogradske Arene su dva bazena prebačena u Vrnjačku Banju, u nacionalni vaterpolo centar.

Ovog leta u Vrnjačkoj Banji biće održan kamp vodenih sportova pod nazivom “Number ONE” u organizaciji “Vind sporta” i opštine Vrnjačka Banja. Koordinator kampa, naš proslavljeni reprezentativac Nikola Rađen ističe da se sportski turizam seli u Vrnjačku Banju i da se tamo organizuje kamp vodenih sportova -vaterpolo, plivanje i sinhrono plivanje.

– Pozivam sve roditelje da omoguće deci da plivaju sa šampionima. Pored vrhunskih trenera, koordinatora, celodnevne medicinske nege, imaćemo i goste, moje saigrače. Deca će moći da se druže, da plivaju i treniraju sa njima, i da jednog dana postanu prvaci. Ideja kampa je da sport približimo deci i naučimo ih pravim vrednostima – smatra Rađen.

Kamp vodenih sportova je namenjen deci od sedam do 16 godina i biće održan u periodu od 15. jula do 12. avgusta u četiri smene, u trajanju od nedelju dana. Gosti kampa biće najbolji svetski trener Dejan Savić i osvajači zlatnih medalja: Filip Filipović, Sava Ranđelović, Duško i Gojko Pijetlović, Bane Mitrović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i drugi.

Pored Nikole Rađena, koordinatorka kampa je vaterpolo reprezentativka Dragana Ivković, trenutno trener prvog tima Crvene zvezde. Sa decom će raditi provereni stručnjaci: Petar Kovačević, Igor Gočanin, Branislav Jerković, Miloš Lazić (vaterpolo), Ivana Ćorović (plivanje) i Snežana Sokolović (sinhrono plivanje).

Pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja Dušan Stevanović izjavio je da im je velika čast što su Rađen i njegova ekipa odlučili da se kamp održi u našoj najpoznatijoj banji.

izvor: Dnevnik, www.dnevnik.rs

Share

Povezani postovi