Turizam 

Nova turistička ponuda Kraljeva

Gondola do vrha tvrđave Maglič, postavljanje bisti sedam kraljeva krunisanih u Žiči, mobilna aplikacija Visit Kraljevo i izgradnja mini letnje pozornice, planovi su koje Turistička organizacija Kraljeva namerava da realizuje u toku ove godine

Praćenje trendova i uvođenje savremenih tehnologija ovogodišnji je prioritet Turističke organizacije Kraljeva. Kako bi što bolje predstavili turističke potencijale grada planiraju da urade aplikaciju Visit Kraljevo za mobilne telefone, koju bi bilo dovoljno samo jednom preuzeti sa interneta. Takođe, nameravaju da postave interaktivni izlog sa turističkim podacima ovog dela Srbije na nekoj od najfrekventnijih lokacija u zemlji kao što je aerodrom Nikola Tesla. U planu im je i modernizacija i redovno ažuriranje sajta, a posebno je zanimljiva namera da izrade i postave biste sedam srpskih kraljeva krunisanih u manastiru Žiča.

“U planu nam je da biste sedam srpskih kraljeva krunisanih u Žiči postavimo na centralni gradski trg ili na trg Svetog Save preko puta Narodnog muzeja u Kraljevu. Pored svake biste postojao bi po jedan mali interaktivni izlog sa podacima o tom kralju,” ističe direktorka Turističke organizacije Kraljeva Ana Mirosavljević.

Novo rukovodstvo Turističke organizacije planira i da turistima približi veoma atraktivnu, ali još uvek nedovoljno posećenu, srednjevekovnu tvrđavu Maglič u ibarskoj dolini.

“Namera nam je da kod međunarodnih fondova konkurišemo sa projektom gondole koja bi povezivala levu obalu Ibra sa vrhom Magliča. Takođe, revitalizovaćemo crkvu u unutrašnjosti zidina i postavićemo info centar i suvenirnicu. Planiramo i da stazu ka vrhu Magliča obezbedimo ogradom i da umesto visećeg mosta koji nije u funkciji, dok ne dobijemo sredstva za novi most, postavimo atestiranu skelu koja bi prevozila putnike preko Ibra ka Magliču,” pojašnjava Ana.

Želja Turističke organizacije Kraljeva je da, pored postojećih, pokrene i nove festivale poput Maglič festa, Sajma seoskog turizma na Rudnu, Dana Ušća… Ambiciozne planove ove ustanove podržao je i njen osnivač, grad Kraljevo, koji je ove godine Turističkoj organizaciji obezbedio za četiri miliona dinara veći budžet.

Izvor:www.katv.rs

Share

Povezani postovi