Društvo 

“Srpski voz” na relaciji Kraljevo-Jagodina

Voz ispisan spolja porukom “Kosovo je Srbija” na 21 jeziku, a iznutra oslikan freskama iz srpskih manastira saobraća gotovo četiri meseca po unutrašnjosti Srbije. U poslednjih 30 dana prevozi putnike na relaciji Kraljevo-Jagodina.

“Tematski voz ima četiri polaska i veoma je atraktivan za putnike. Prvo je saobraćao na liniji Užice-Požega-Kraljevo, kasnije prešao na trasu Beograd – Dunav stanica – Vršac, a sada ide od Kraljeva do Jagodine i nazad. Na relaciji Beograd-Vršac, recimo, podigao je prihod od karata za oko 30 odsto. Čim ga vide mnogi putnici i prolaznici ga slikaju iznutra i spolja. Svuda izaziva pažnju”, poručuju u “Srbija vozu”.

Pored natpisa “Kosovo je Srbija” jedinstvena kompozicija bi uskoro mogla da dobije i sudbonosno “da”, pošto je, kako kažu u “Srbija vozu”, sve više budućih mladenaca zainteresovano da baš u ovom vozu obeleže početak zajedničkog života.

“Javljaju nam se ljudi sa svih strana i pitaju za uslove iznajmljivanja. Voz je atrakcija pre svega za mladence i organizatore svadbi, ali raspituju se i filmski producenti. Cena zavisi od relacije vožnje i vremenske dužine rentiranja, a jedan od uslova je da se klijenti jave sedam dana unapred. Zato tek očekujemo prave prihode”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Takozvani “Srpski voz” u žižu javnosti dospeo je 14. januara, kada je trebalo da saobraća od Beograda do Kosovske Mitrovice. Međutim, cela kompozicija je zaustavljena u Raškoj zbog pretnje da je pruga minirana, odnosno pošto su specijalne jedinice kosovske policije ROSU opkolile šine. Voz se vratio za Beograd da bi nakon nekoliko dana počeo da saobraća po unutrašnjosti Srbije. Sve to izazvalo je mnogo tenzija u regionu.

Četiri polaska dnevno

Kraljevo-Jagodina u 4.20 i 14.40 sati
Jagodina-Kraljevo u 8.21 i 18.31 sati

Cena karte

Prvi razred 638 dinara
Drugi razred 442 dinara
Prevoz bicikla u vozu 100 dinara

Izvor: www.novosti.rs

Share

Povezani postovi