Društvo 

Biciklijada za predškolce

Oko četiri stotine predškolaca učestvovalo je u Biciklijadi koju u Kraljevu deveti put za redom organizuje Predškolska ustanova “Olga Jovičić Rita”.

“Deca su sve manje aktivna, provode vreme u zatvorenom prostoru, za računarima i tabletima. Ovom akcijom želimo da pokažemo koliko smo kao ustanova organizovani i koliko vodimo računa o fizičkoj aktivnosti predškolaca. Na ovaj način priključili smo se i obeležavanju Dana izazova i Svetskog dana borbe protiv duvanskog dima,” ističe stručni saradnik za fizičku kulturu Predškolske ustanove “Olga Jovičić Rita” u Kraljevu Dejan Jerotijević.

Tokom biciklijade nekoliko glavnih gradskih ulica bilo je zatvoreno za saobraćaj. Manifestacija, koja nije takmičarskog već zabavnog i rekreativnog karaktera, startovala je u parku ispred vrtića “Poletarac” a cilj je bio na centralnom gradskom trgu, gde su mališane dočekali trubači.

U organizaciji biciklijade učestvovali su i biciklistički klubovi “Metalac” i “Čiker”, Policijska uprava u Kraljevu, Komunalna policija, Zdravstveni centar “Studenica”, Crveni krst, Kulturni centar Ribnica, orkestar “27. septembar” i sponzor Bristol voda.

Share

Povezani postovi