Društvo 

Prva žena na čelu kragujevačke policije

Načelnica Policijske uprave Kragujevac, Jasmina Rajković, prva je žena na toj funkciji. Red i mir, opšta imovinska sigurnost i smanjenje broja krivičnih dela biće prioriteti u radu policije u ovom gradu, najavljuje ona.

Jasmina Rajković na mesto vršioca dužnosti načelnika PU Kragujevac stupila je početkom juna, a od 6. jula je zvanično načelnica.

“Radim pod velikom odgovornošću. Ova Policijska uprava pokriva veliku teritoriju kojoj, sem grada Kragujevca, pripadaju i opštine Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Batočina i Knić. Na početku sam ih sve obišla i bilo je malo iznenađujuće pri prvom kontaktu što im kao načelnik dolazi žena”, naglašava ona i dodaje da, što se nje tiče, nema razlike u tome da li Policijsku upravu vodi muško ili žensko.

Prioritet u radu PU Kragujevac u narednom periodu biće imovinska sigurnost svih građana, smanjenje broja krivičnih dela i povećanje procenta rasvetljavanja krivičnih dela iz prethodnog perioda – krađa i razbojništava i javni red i mir.

Ukupan broj zaposlenih u Policijskoj upravi Kragujevac trenutno je 937, a ne tako davno bilo ih je 1200. Brojka se uglavnom smanjuje odlascima u penziju i manje napuštanjem radnih mesta.

Jasmina Rajković rođena je 1977. godine u Aranđelovcu, gde i danas živi. Završila je Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Aranđelovcu, a u policijskoj stanici u tom mestu počela je da radi 1998. godine. Istovremeno je otpočela školovanje na Tehničkom fakultetu u Čačku, gde je završila osnovne akademske studije, a na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu završila je specijalističke studije. Rukovođenje kao oblast menadžmenta nešto je na čemu se uvek usavršavala. U Policijskoj upravi Aranđelovac radila je kao rukovodilac upravnih poslova.

Izvor i foto: www.infokg.rs

Share

Povezani postovi