Društvo 

U nesreći kod Kraljeva poginula poznata čačanska karatistkinja

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče, oko 7 sati, na Ibarskoj magistrali, u selu Cvetke kod Kraljeva, poginula je šezdesetejednogodišnja Zorana Kojić iz Čačka, vlasnica Karate kluba “Nemanja” i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije u karateu.

Nesreća se dogodila kada je kombi crnogorskih tablica iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa automobilom kojim je upravljala Zorana Kojić. Zorana je na licu mesta izgubila život dok su putnici iz kombija povređeni i prevezeni u kraljevačku bolnicu.

Zorana Kojić je rođena 31. maja 1956. godine. U svojoj karijeri je ostavila veliki trag kao članica reprezentacije nekadašnje Jugoslavije i Karate kluba Crvena zvezda čiji je bila član. U svojoj trenerskoj karijeri je iznedrila veliki broj šampiona koji su u Srbiju doneli pregršt medalja sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja. Članovi Karate kluba “Nemanja” čiji je bila osnivač postižu izuzetne rezultate i spadaju u red najboljih sportskih klubova u Fudokan federaciji.

Svi koji su imali priliku da je upoznaju znaju kakav je bila čovek, pedagog i sportista, i pored velike porodične tragedije, gubitka sina Nemanje, kome je proteklih godina posvetila četiri memorijalna karate turnira.

Izvor i foto: ozonpress.net

Share

Povezani postovi