Društvo Turizam 

Kraljevo subvencioniše seoski turizam

Grad Kraljevo drugu godinu za redom subvencioniše razvoj seoskog turizma. Ove godine u tu svrhu izdvojeno je sedam miliona dinara iz budžeta grada. Sredstva su podeljena putem javnog konkursa na koji se prijavilo 29 domaćinstava, a 18 domaćinstava je ispunilo uslove i potpisalo ugovore o subvencionisanju sa Gradom.

“Mislim da na ovaj način uspevamo da oživimo Rudno, Studenicu, Bogutovac. Imamo i jedno domaćinstvo koje je dobilo sredstva a nalazi se u Glediću. Nadam se da će veliki broj domaćina na selu krenuti ovim putem, jer se ovde dosta radi, ali može i dosta dobro da se zaradi,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Među osamnaest domaćinstava kojima su odobrena ova namenska sredstva, osam je novih, dok su ostala domaćinstva sredstva dobila i prošle godine.

“Ja sam aplicirala za proširenje smeštajnih kapaciteta i poboljšanje uslova smeštaja. Imamo bazen koji smo radili od sopstvenih sredstava deset godina i sada u njegovu izgradnju možemo da uključimo i ova sredstva,” ističe Biljana Petrović, vlasnica domaćinstva Milojević u Lopatnici.

Ona ističe da je subvencionisanje seoskog turizma dobra ideja da se mladi zadrže na selu i na taj način spreči gašenje bar jednog sela na teritoriji Kraljeva.

Share

Povezani postovi