Društvo 

Orden čuvarima neba u Lađevcima

Uz prigodnu svečanost i smotru sredstava ratne tehnike, pripadnici 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije sa aerodroma Lađevci kod Kraljeva, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina kao izaslanika predsednika Srbije, generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba VS, brojnih vojnih i drugih zvaničnika i gostiju, proslavili su svoj dan i desetogodišnjicu formiranja ove brigade.

Ministar Vulin uručio je pukovniku Dejanu Vasiljeviću, komandantu 98. vazduhoplovne brigade, orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena kojim je predsednik republike Aleksandar Vučić odlikovao ovu brigadu za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

“Hrabra, ponosna, obučena i sposobna, srpska vojska je pronosila slavu svog oružja i svog imena, a suštinu svog naroda koji je branila i zbog kojeg postoji mogla je sabrati u jednoj reči – sloboda” – rekao je Vulin.

Na pitanje kakva je budućnost aerodroma u Lađevcima, povodom najava da bi trebalo da postane vojno-civilni, Vulin je odgovorio da na tom pitanju i dalje radi radna grupa sastavljena od članova Ministarstva odbrane i Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu.

“Mi radimo na tome da vidimo u kojoj meri možemo da ovom aerodromu udahnemo život, naravno vodeći računa o tome da je ovo na prvom mestu vojni aerodrom i, kao takav, mora da zadovolji sve potrebe za odbranu zemlje. Sve preko toga može da se uradi. Razgovaramo i nadam se da ćemo naći obostrano prihvatljivo rešenje i pomoći Kraljevu,” izjavio je Vulin.

On je dodao da je država uvek spremna za ulaganje novca u infrastrukturne projekte, posebno iz oblasti saobraćaja, ali vodeći računa da je interes odbrane zemlje uvek važan.

Izvor i foto: novosti.rs i telegraf.rs

Share

Povezani postovi